bijgewerkt op 5 februari 2013

Cantus Consort horen? Kijk op http://youtu.be/teRzkTnYEzY 

 

Cantus Consort wordt projectkoor!

Eerste project: "Music for Kings and Queens" met concert op zaterdag 27 april in Hardenberg

Kijk voor informatie onder de knop Projecten en meld je aan!

 

Cantus Consort

Dit ensemble is opgericht in 2007 door de dirigent, onder de naam Vocaal Ensemble Hardenberg. Het Cantus Consort zingt vooral muziek van Engelse bodem. Tijdens het koorseizoen verzorgt het koor naast concerten diverse Engelse Evensongs en rond de kerst het traditionele Engelse Festival of Lessons and Carols. Het koor zong in de afgelopen jaren werken van o.a. Fauré (Requiem), Mendelssohn, Allegri (Miserere), Bach e.a.

In oktober 2011 heeft het koor een reis gemaakt naar twee Engelse kathedralen. Het koor heeft twee twee Evensongs gezongen in de Kathedraal van Salisbury en een lunchconcert in de Kathedraal van Wells. Een verslag van deze reis zal binnen kort worden toegevoegd op deze site. Kijk ook bij "foto's" en de foto hieronder.

Dirigent en oprichter van het koor is Edwin Velvis en de vaste begeleider is organist Henk de Vries. Bezoek ook eens hun websites via 'links'.

Het Cantus Consort is op zoek naar zangers voor elke stemgroep maar vooral tenoren. Toelating kan na een stemtest. Leden studeren thuis de muziek in. Het ensemble repeteert in Hardenberg op de donderdagavond van 18.15 uur tot 19.45 uur. Voor informatie: info@edwinvelvis.nl